'SP-fractie heeft de grenzen van fatsoen overschreden'

RTV Noord

Het Groninger D66-raadslid Wieke Paulusma haalde woensdagavond tijdens een commissievergadering hard uit naar haar collega Jimmy Dijk van de SP. Aanleiding zijn de resultaten van het SP-onderzoek naar de keukentafelgesprekken over de thuiszorg.

Lees verder >>

Toch problemen met Jarinowoningen in Loppersum

RTV Noord/Suzanne Stoppels

Er is toch wat aan de hand met de Jarinowoningen in Loppersum. Dat blijkt uit onderzoek van de gemeente Loppersum en de NAM. Bewoners lopen volgens burgemeester Albert Rodenboog geen acuut gevaar, maar de huizen moeten wel worden aangepakt.

Lees verder >>

Groninger raad dubt over sloop 'Finse school'

Eddy Zwerver/RTV Noord

De gemeenteraad van Groningen is nog niet overtuigd van de sloopplannen voor de 'Finse school' aan de Helper Westsingel in de stad. Veel fracties hielden woensdagavond een pleidooi voor een uiterste reddingspoging van het monumentale pand.

Lees verder >>

'Maak Groninger theaters toegankelijk voor amateurgroepen'

Flickr/Bob (Creative Commons)

Theaters in Groningen moeten ervoor zorgen dat er meer voorstellingen komen van amateurgroepen. De Stichting Staged, die samen met amateurtoneelspelers musicals maakt, heeft hierover een brandbrief geschreven aan het gemeentebestuur.

Lees verder >>

'Paradepaartjes' in jarig Eelder klompenmuseum

RTV Noord

Het Klompenmuseum Gebroeders Wietses in Eelde bestaat 25 jaar. Dat wordt gevierd met de overzichtstentoonstelling 'Paradepaartjes'.

Lees verder >>